BHV oefening

juli-2015

Woensdag 15 juli is er op het zwembad een levensechte BHV oefening geweest. De oefening werd georganiseerd door het zwembad in samenwerking met Ambulancezorg Groningen.

De oefening is zo opgezet dat het zowel voor medewerkers van het zwembad als medewerkers van de ambulancezorg ontzettend leerzaam is.

Met drie casussen, een goede lotus (slachtoffer) en de nodige spanning vooraf bij iedereen was de oefening beter en leerzamer dan elke BHV of EHBO herhalingscursus. Doordat ieder zijn protocollen echt moest uitvoeren en badpersoneel met ambulancepersoneel moest samenwerken zijn er in de evaluatie ook erg nuttige tips van beide kanten naar voren gekomen.

Tijdens de oefening werden 3 scenario's nagespeeld. Een verdrinking met reanimatie, een herseninfarct en een drenkeling met rug-nek letsel door verkeerd duiken. 

Het was een oefening die zeker aan te bevelen is en hier op het zwembad had iedereen zoiets van 'dit mag ieder jaar wel georganiseerd worden, zo nuttig en leerzaam!'.

 

 

 


Diplomazwemmen

3 juli 2015 | juli-2015

Vrijdag 3 juli was er weer diplomazwemmen in zwembad de Griffioen. Het eerste diplomazwemmen sinds het behalen van de licentie zwem-ABC van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

Er zwommen 11 kinderen af en alle toppers zijn geslaagd! Anne Postma, Marine Oostra, Wesley Scheper en Victory Scheper zijn geslaagd voor het A diploma. Kirsten Semeijn, Stijn van der Ploeg, Veere de Haas en Willemiek Pompstra zijn geslaagd voor het B diploma en Rens Arkema, Lucy Oosterhoff en Sammy Oldenhuis zijn geslaagd voor het C diploma! Gefeliciteerd allemaal.

 


Behalen licentie zwem-ABC

juli-2015

GRIJPSKERK – Zwembad De Griffioen heeft de licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet zwembad de Griffioen als een van de eerste zwembaden in de provincie aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

 

De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ.

Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC krijgt de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder ook wordt getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemlesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

 

Kers op de taart

Voor De Griffioen is dit de kers op de taart. Twee jaar geleden is het zwemlesbeleid omgegooid en sindsdien groeit het aantal leskinderen gestaag. Zo mogen kinderen van 4 jaar al beginnen met zwemles, is er een turbo traject in het leven geroepen waarin kinderen binnen één seizoen (20 weken) het A-diploma kunnen behalen, worden kinderen voor vorderingen beloond met stickers door middel van het nieuwe beloningssysteem ‘ zwemles met Grifje’.

Verder is er de mogelijkheid om een wetsuit voor kinderen aan te schaffen tegen de kou die lessen in een buitenbad soms met zich meebrengt. Met het behalen van de licentie is kiezen voor zwemles in zwembad de Griffioen een bewuste keuze voor plezier en kwaliteit.


12.500e bezoeker

juli-2015

Dinsdag 30 juni hebben we tijdens een warme en drukke middag de 12.500e bezoeker mogen ontvangen. Mevrouw A. Postma kreeg van kassamedewerker Danielle een mooie handdoek kado!