Image

Deze week start het nieuwe zwemseizoen. We hebben er heel veel zin in! Er staat weer een geweldig team van instructeurs, toezichthouders en kassapersoneel klaar om er een fijn zwemseizoen van te maken.
Graag blikken we nog even terug waar we tijdens de wintersluiting mee bezig zijn geweest.

Website
Er is nieuwe website! U had dit misschien al gezien bij het bestellen van uw abonnementen. Hierop is allerlei informatie te vinden over ons zwembad. Op onze website worden ook onze activiteiten aangekondigd. Hiervoor gaat u naar de homepage en scrollt u naar onderen tot het onderdeel “Evenementen”. Eventuele nieuwtjes en veranderingen in openingstijden willen we ook via de website gaan communiceren.

Energiebesparingen
Als openluchtzwembad hebben we ook te maken met de prijsverhogingen voor energie. Om energie te besparen hebben we afgelopen jaren al diverse aanpassingen gedaan, zoals de zonnepanelen aan de rand van ons terrein. We zijn nog steeds bezig met het onderzoeken van vernieuwingen. Daarom hebben we ook besloten om onze douches aan te passen. Met ingang van dit seizoen zullen de douches 2 minuten water geven, waarna een rustperiode van 1 minuut is. Dit om te voorkomen dat mensen zonder dat ze het doorhebben (veel te) lang onder de douche staan. We willen jullie vragen rekening te houden met andere mensen die willen douchen. Na de zwemlessen gaat dit vast even wennen worden. Wilt u als ouders ook zorgen dat alle kinderen redelijk snel aan de beurt komen? De toezichthouders houden in de gaten dat er niet onbeperkt gedoucht wordt.

Renovatie kleine bad
U heeft misschien vorig jaar al gemerkt dat er water zat tussen de coating en het beton van het kleine bad. Dit is geen wenselijke situatie. Als hier zwakke plekken of lekken in zouden komen, moesten we het kleine bad sluiten voor de rest van het seizoen. Om dit te voorkomen hebben we besloten het kleine bad te vernieuwen in de wintersluiting. Jammer genoeg hadden we deze winter weinig droge periodes, waardoor we moesten zoeken naar de juiste weken om de werkzaamheden te kunnen verrichten, met tussendoor weer voldoende droogtijd. Het is ons niet helemaal gelukt om voor het seizoen klaar te zijn. Praktisch betekent dit:
*Bij de opening op 28 april kan het diepe bad al gebruikt worden. Het kleine bad is nog leeg en mag niet betreden worden.
*Van 29 april tot en met 4 mei zijn we geopend volgens reguliere openingstijden.
*In de week van 1 mei gaan de zwemlessen van start voor de volgende groepen: Gevorderden A, leszwemmers B en C.
* Op 5, 6 en 7 mei is het zwembad helemaal gesloten. In deze dagen gaan we het kleine bad vullen en zorgen dat beide baden weer op temperatuur zijn.
*Vanaf 8 mei is het gehele zwembad geopend volgens onze openingstijden, en gaan ook de Beginners A van start.
We vinden het zelf ook een tegenvaller dat we dit seizoen niet zo vanzelfsprekend van start gaan als u van ons gewend bent, maar het is maar weer eens bewezen dat het weer in Nederland niet te voorspellen is.

Tot slot
Heeft u uw abonnementen nog niet besteld? Dit kan nog online, of bij het zwembad tijdens de afhaalmomenten van de abonnementen. Deze zijn op woensdag 26 april van 13:30-17:30 en op vrijdag 28 april van 14:00 tot 19:00. Vergeet niet om pasfoto’s mee te nemen van de abonnementhouders! Dan kunt u gelijk goed het zwemseizoen beginnen.
Op 28 april openen we het zwemseizoen met een zwemdisco. De disco is van 19:30-21:00 en is vrij toegankelijk met een abonnement. Heeft u geen abonnement en wilt u toch komen? Voor €3,20 heeft u een avondkaartje en daarmee toegang tot de zwemdisco.

We hopen jullie allemaal dit seizoen te ontmoeten bij “Zwembad De Griffioen”!