25.000ste bezoeker 2011

Gratis abonnement | augustus-2011

Het heeft lang op zich laten wachten maar dan was het afgelopen woensdag, 31 augustus, eindelijk zover. De 25000ste bezoeker seizoen 2011 trad rond 15.00 uur over de drempel en werd warm ontvangen door kassamedewerkster Martine Stol.

Zichtbaar verrast en vereerd werd Jan Wiersma gehuldigd tot 25000ste bezoeker. Van Martine ontving Jan een bos bloemen en een abonnement voor het volgend seizoen. “Dit gebeurt je maar één keer in je leven”, aldus Jan. Jan, die een doorgewinterde zwemmer is, laat zich niet tegenhouden door het minder zonnige weer. In regen en wind zwemt hij rustig op de middag zijn baantjes. “Het is jammer dat er met dit weer niet meer gebruik wordt gemaakt van het zwembad. Maar op deze manier is het wel lekker rustig zwemmen”, liet Jan mij laatst al eens weten.

Dit jaar was het lang wachten op de 25000ste bezoeker en dat heeft natuurlijk alles te maken met het weer dit jaar. Vorig seizoen werd de 25000ste bezoeker vijf weken eerder ontvangen. Konden we nog genieten van een heerlijk voorjaar moeten we het doen met weinig zon in het hoofdseizoen.

“We hopen op mooi weer de laatste twee weken. We hebben te maken met diplomazwemmen op 10 september en activiteiten op de slotdag 17 september”, aldus badmeester John. “Het zou geweldig zijn om zeker tijdens deze activiteiten van de zon te kunnen genieten”.

De laatste activiteiten zijn op 17 en 18 september. Zaterdag 17 september kan je leren duiken met perslucht. Men kan zich hiervoor opgeven bij de kassa van het zwembad. ’s Avonds (19.00 uur) zal er een kinderdisco zijn, verzorgt door Noordenbos Licht & Geluid met nog een aantal attracties daarnaast. Entree is gratis dus we hopen dat er dit jaar ook weer massaal gezwommen zal worden. Zondags is er de gelegenheid om met je trouwe viervoeter een duik te nemen. Het hondenzwemmen zal starten om 14.15 uur. Dit is dan ook echt de laatste keer dat het zwembad haar deuren openzet voor haar bezoekers.

Vanaf dat moment is het weer tijd voor de vrijwilligers. Ook dit seizoen staan er al weer meerdere punten op papier die aandacht nodig hebben. Na enkele jaren groot onderhoud is er, zoals elk jaar, ook klein onderhoud aan bad en gebouw. Door deze vrijwilligers blijven de onderhoudskosten laag wat essentieel is voor het bestaan van het zwembad.

Namens het badpersoneel en het bestuur willen wij de vrijwilligers en de bezoekers bedanken. Wij hopen jullie allen ook volgend jaar weer terug te zien.