Start seizoen 2009

Jubileumjaar 2009 | maart-2009
De dagen worden weer langer en dat betekent dat het bloed van de buitenzwemmers weer sneller gaat stromen. In Grijpskerk zijn de voorbereidingen voor het jubileumseizoen 2009 inmiddels in volle gang. Op 19 mei 1969 moest staatssecretaris Kruisinga er aan te pas komen om het zwembad in Grijpskerk te openen. Het was en is natuurlijk nog steeds zeer bijzonder dat een relatief kleine gemeenschap als Grijpskerk en de omliggende dorpen een eigen openluchtbad kregen. Nu kregen de inwoners van de voormalig gemeente Grijpskerk hun zwembad niet. Een aantal zeer actieve inwoners had de schouders eronder gezet en ze kregen het voor elkaar om met 200.000 gulden een eigen openluchtbad te stichten.

Het zwembad bestaat dit jaar 40 jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan, op 16 mei zal het de hele dag feest zijn op de Griffioen. Voor jong en oud zal er van alles te doen zijn, noteer deze dag alvast in uw agenda. Voordat we echter weer van start gaan moet het bad nog ‘even’ zomerklaar worden gemaakt. Gelukkig zijn er nog steeds vele vrijwilligers die dat mogelijk maken. Zo komen de vrijwilligers in deze periode weer langs voor de paasbroden. Daarnaast start de voorverkoop van abonnement en ondanks alle financiĆ«le perikelen in deze tijd heeft het bestuur gemeend de prijzen van de abonnementen niet te moeten verhogen. Dat betekent dat we een vitaal bad zijn. We hopen dat de inwoners van Grijpserk, Niezijl, Pieterzijl en Visvliet, maar natuurlijk is iedereen welkom, weer in grote getale een abonnement gaan kopen. Via het wereld wijde web maar ook via een traditionele papieren opgave kunt u zich weer aanmelden voor een nieuw zwemseizoen op de Griffioen. De opgave voor de zwemlessen willen we graag voor 1 april binnen hebben. Op zaterdag 25 april staat het team weer voor u klaar.