Zeskamp 2007

Zeskamp | september-2007

Eindelijk na maanden van voorbereiding en praten was het dan zover. Zaterdag 8 september werd het zwembad omgetoverd tot een sportarena. Diverse straten kwamen naar het zwembad toe om op een sportieve manier met elkaar de strijd aan te gaan. Dit gebeurde onder toeziend oog van diverse scheidsrechters, die eigenlijk een plezierige middag hadden. De spelers gingen voor de eer en natuurlijk om te winnen. Maar alles gebeurde op een sportieve manier. Er werd volop gelachen als spelers nat werden, kortom een prachtige ontspannende middag. Een zacht zonnetje erbij die zorgde dat diegene die een nat pak opliepen niet te koud werden. Maar strijd werd er geleverd. Volop! Het publiek genoot, de scheidsrechters hoefden niet of nauwelijks te corrigeren. Er werd dus volop gelachen en het doel van deze zeskamp om de saamhorigheid te vergroten, maar vooral ook om veel plezier met elkaar te hebben lijkt deze middag ook weer gelukt te zijn.

Voor de heel kleine sporters onder de aanwezigen was er nog een leuke verrassing. De kleintjes konden geschminkt worden en de beide dames die de schmink verzorgden hadden over aandacht geen klagen. Natuurlijk heb je winnaars en verliezers. Want uiteindelijk probeer je als straat een prijs te pakken. De eerste prijs ging dit jaar naar de Tarvek en die troefde hiermee de Besheerspolder af die toch jarenlang met de eerste prijs naar huis ging. De Besheerspolder werd dit jaar derde want de Zieltjes pakten de tweede prijs. Als laatste eindigde een straat die voor het eerst mee deed. Dat waren de Chipmuicks, echter zij beloofden om volgend jaar in trainingskamp te gaan en zullen dan zeker nog van zich doen spreken. De Burmanniastraat pakte snel de vijfde plaats en was zeer tevreden met het resultaat. De Dr de Waardlaan eindigde als vierde maar vond dat zij eigenlijk de winnaar was omdat ze zichzelf de meest sportieve straat vond tijdens dit spektakel.

De prijzen werden uitgedeeld door badmeester Anne Kammenga en badjuf Carin Glasbergen- Vos die hiermee ook hun laatste officiĆ«le daad verrichten voor het zwembad. Ze namen deze middag tevens allebei afscheid van het zwembad. En daarmee verliest zwembad “De Griffioen” twee iconen die jarenlang het gezicht van het zwembad zijn geweest. Hiermee werd de zeskamp afgesloten en konden de aanwezigen van de scheidende badmeester en badjuf afscheid nemen.