Opening seizoen 2021

een koud begin | mei-2021

De eerste ochtend voor de banenzwemmers was even wennen, het ijs lag nog op de badrand. Maar de vroege vogels namen zoals gewoonlijk de eerste duik. Het weer valt de eerste twee weken wel een beetje tegen, maar de vaste bezoekers weten ons goed te vinden.

In binnenbaden is banenzwemmen nog niet toegestaan, daarom zien wij veel nieuwe gezichten. Het is dan ook iets drukker dan normaal. We vragen iedereen wel om de maatregelen goed op te volgen. Draag een mondkapje in het gebouw, volg de route en houdt 1,5m afstand.

Voor het seizoen leek het er op dat we voor recreatief zwemmen nog niet open konden gaan, dat stond immers in het landelijke protocol voor zwembaden. Maar twee baden binnen onze gemeente hadden toestemming gekregen en dat wilden wij natuurlijk ook. Dit hebben we gelukkig gekregen en de jeugd tot en met 17 jaar kan weer komen zwemmen. Een kind zonder diploma of met alleen een A diploma mag een volwassene meenemen. Wel heeft de gemeente aangegeven dat we ons aan de regels voor buitensporten moeten houden. Ons gebouw is puur om om te kleden, jeugd mag daar dus niet rondhangen. Zoveel mogelijk in en rond het water blijven, zo min mogelijk op de speelweide.We wachten nog op concrete regels opgesteld door de gemeente.

Eind mei verwachten we weer een versoepeling, waardoor recreatief zwemmen hopelijk voor iedereen weer mogelijk wordt. Houdt u voor de meest actuele informatie onze facebookpagina en instagram in de gaten?