Zeemeerminzwemmen een succes

augustus-2017

Een korte foto impressie van het zeemeermin zwemmen. We hadden geluk met het weer en alle deelnemers hebben super hun best gedaan!

Nieuwe voorzitter

augustus-2017

Voorzitter Jacques Mulder heeft ruim vijf jaar als bestuurslid veel betekend voor de stichting, eerst in de rol van penningmeester en later als voorzitter. Voordat hij in het bestuur plaats nam, was hij al vrijwilliger voor de activiteitencommissie van het zwembad. Hij heeft zijn verantwoordelijkheden overgedragen aan Jaap Vos. Met het overdragen van de sleutel, die in 1969 bij de opening van het zwembad is gebruikt, werd de overdracht van de verantwoordelijkheden een feit.

SNS fonds sponsort afdekdeken

augustus-2017

Zwembad de Griffioen ligt er weer warm bij. Begin van het seizoen is de afdekdeken van het diepe bassin vervangen.

De oude afdekdeken lag er al langer dan 15 jaar op en was aan vernieuwing toe. Deze afdekdeken is hard nodig om het water op temperatuur te houden en daardoor de stookkosten laag te houden. Het SNS Fonds Grijpskerk heeft een schenking aan het zwembad gedaan om het vervangen van de afdekdeken mogelijk te maken.

Met het bedrag van 20.000 euro zijn de volledige kosten van de nieuwe afdekdeken gedekt. Zonder dit soort initiatieven zijn grote investeringen als deze niet mogelijk. Met een grote renovatie op de plannen voor komend jaar staat het bestuur van stichting zwembad de Griffioen voor een grote uitdaging.

De doelstelling van deze renovatie is om het zwembad voor de komende 15 jaar weer tip top in orde te maken. De nieuwe afdekdeken draagt hier zeker aan bij.

Kledingbeurs doneert

augustus-2017

De kinderkledingbeurs Grijpskerk heeft geld gedoneerd aan zwembad de Griffioen.

De beurs is vorig jaar gestopt vanwege te weinig deelname en wilde het overgebleven geld graag geven aan een goed doel.

In overleg is gekozen voor een glijbaan voor de kleinste zwemmers en een loopmat. De loopmat is meteen in gebruik genomen en wordt al veelvuldig gebruikt.

12.500e bezoeker

19-6-2017

Het zwemseizoen heeft al veel zomerse en zelfs tropische dagen gehad. Afgelopen zondag, tijdens zo’n ontzettend mooie en zomerse dag mocht zwembad de Griffioen de 12.500e bezoeker van het seizoen ontvangen.

Jelmer Alserda is vaak, zo niet dagelijks op het zwembad te vinden en is dit jaar de gelukkige. Hij ontving een zwembad de Griffioen handdoek uit de handen van badjuf Johanna en kassamedewerkster Talitha.