Geslaagde opening seizoen 2015

mei-2015

GRIJPSKERK – Zaterdag was het eindelijk zo ver, voor de 46e keer werd zwembad De Griffioen geopend voor een, hopelijk, prachtig zwemseizoen.

 

In het voorjaar zijn er door Elize 62 zonnepanelen geplaatst, ook is er weer veel werk verzet door alle vrijwilligers. Deze vrijwilligers werden tijdens het openingspraatje door de voorzitter, Jacques Mulder, nog even extra in het zonnetje gezet. Daarna nam oud voorzitter Arjen ten Have nog een keer de microfoon om de onthulling van de zonnepanelen aan te kondigen, hij heeft het investeringsproject voor een duurzamer bad op poten gezet.

 

Financiering

Het project is gefinancierd door het SNS fonds, het Rabo Leefbaarheid fonds en de gemeente Zuidhorn. T. Veenstra van het SNS fonds en wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn knipten symbolisch het lintje door waarna er gezwommen kon worden. De wethouder nam zelf ook nog een duik in het zwembad.

 

Alle medewerkers en vrijwilligers staan weer klaar om iedereen te ontvangen. Ook zijn er komend seizoen weer activiteiten voor jong en oud. Om te beginnen een leuke middag waarbij kinderen kennis kunnen maken met de diploma’s als snorkelen en survival op woensdag 6 mei om 15.45 uur. Zaterdag 16 mei wordt een cursus auto te water georganiseerd in samenwerking met Auto Te Water Noord Nederland. Opgeven kan tot 8 mei..