Toppers op zwemles

turbogroep A | mei-2014

GRIJPSKERK - Deze kinderen zijn onderweg om in één seizoen hun A-diploma te halen in zwembad De Griffioen. Ze zijn al dik drie week onderweg en het gaat hartstikke goed. Juf Rina, op de foto, en meester Aron geven deze kinderen gedurende het hele seizoen zwemles.

Dit turbotraject is onderdeel van het vernieuwde zwemlesbeleid. Kinderen kunnen sinds de start van dit seizoen al op 4-jarige leeftijd beginnen met de reguliere zwemles, gemiddeld doen ze dan twee seizoenen over hun A-diploma. In het turbotraject kunnen kinderen starten met 5,5 jaar. Ook de wetsuits zijn nieuw, de kinderen blijven hierin lekker warm. In tegenstelling tot de Swimsafe, waar sommige zwembaden mee werken, zitten in deze wetsuits geen drijvers. De kinderen beginnen in ondiep water en gebruiken alleen hulpmiddelen tijdens de zwemles. Het nieuwe zwemlesbeleid heeft dit seizoen al voor een stijging in het aantal zwemleskinderen gezorgd.

Ook de nieuwe zwemlesmascotte Grifje helpt kinderen met het behalen van hun zwem ABC. De poster van Grifje krijgen leskinderen mee tijdens hun eerste zwemles, wanneer de kinderen goed hun best doen kunnen ze stickers verdienen van Grifje en zijn vriendjes. Meer informatie over onze zwemlessen staat op www.zwembadgrijpskerk.nl en meer informatie over het zwem ABC van het Nationaal Platform Zwembaden op www.allesoverzwemles.nl.