Opening seizoen 2011

Weer volop zwem plezier | april-2011

Op woensdag 27 april was het zover, na 2 maanden intensieve voorbereidingen zijn alle randvoorwaarden voor een geslaagd seizoen gereed. De zonne-collectoren leveren hun bijdrage aan het verwarmingssysteem en de eerste resultaten zijn, mede door de zomerse dagen van de afgelopen weken, veel belovend. De gebouwen zijn weer voorzien van een nieuwe verflaag. De bassins zijn voorzien van een nieuwe coating.

Door de verschillende vrijwilligers is de afgelopen periode hard gewerkt, wat begon als het bijwerken van wat aandachtspunten is uiteindelijk uitgemond in groot onderhoud. Op enig moment stonden er in het bassin 10 vrijwilligers te werken die er door al het blauwe stof uitzagen als smurfen. Tijdens de opening werden de vrijwilligers beloond met een groot applaus van het publiek.

In januari zijn de vrijwilligers en de installateur begonnen met de aanleg van de zonne-collectoren, die tijdens de opening officieel in gebruik zijn genomen. Voor de opening waren de financiers van het project SNS Fonds Grijpskerk, Cooperatiefond Rabobank Noordenveld West Groningen, Leefbaarheidsfonds Wold en Waard en Energie Convenant Groningen en de installateur TBW Solar uitgenodigd om de openingsplechtigheid uit te voeren. Symbolisch moesten ze met één schaar verschillende linten doorknippen, waardoor de toegang tot het bad mogelijk werd. Die ene schaar symboliseerde dat het zwembad met beperkte middelen de zaak draaiende moet houden en dat er overleg nodig is in de organisatie wie welke werkzaamheden uitvoert.

Het zonne-energie project gaat nu de fase in waarbij onder begeleiding van RenQi de Hanze Hogeschool metingen aan de installatie uitvoert om zodoende het rendement te kunnen bepalen en waar mogelijk verbetervoorstellen uitwerkt.

Nadat alle linten waren doorgeknipt konden de kinderen hun ballonnen loslaten en was het seizoen officieel geopend. Over een aantal weken zullen we horen welke ballon het verste is gekomen. Helaas hebben een aantal ballonnen het zwembad niet verlaten en zijn in de bomen blijven hangen.

De paasbroden actie van de afgelopen week was weer een groot succes in totaal zijn in Grijpskerk, Niezijl, Pieterzijl en Visvliet rond de 880 broden verkocht. Iedereen weer bedankt voor dit geweldige resultaat.