Sportdorp Grijpskerk

Try-out Triathlon | augustus-2010

In samenwerking met het zwembad “De Griffioen”te Grijpskerk wordt er op 4 september 2010 een try-out triathlon georganiseerd. De titel try-out wordt dit jaar gebruikt omdat de organisatie eerst proef wil draaien voordat ze de triathlon vanaf volgend jaar professioneel op gaat zetten.

“Om een triathlon te kunnen organiseren heb je veel manschappen nodig in de vorm van vrijwilligers en/of professionele manschappen. Deze vrijwilligers en professionele manschappen houden zich o.a. bezig met de veiligheid in het verkeer, het tellen van de gezwommen banen en de tijden van de deelnemers. Vooral voor de verkeersveiligheid ligt er een grote verantwoordelijk bij zowel de organisatie als vrijwilligers. Daarnaast moet er bij de gemeente(n) de nodige vergunningen aangevraagd worden en voor het eventueel inzetten van ambulance-en politiepersoneel en de brandweer dezen benaderd worden. Dit alles heeft veel voeten in de aarde en kost veel tijd maar als het dan zover is geeft het een geweldig gevoel om te zien hoe de deelnemers zich op sportieve manier inspannen. Daar doe je het allemaal voor”, aldus Roelof van der Veen.

“Voor het zwembad is deze sportieve happening natuurlijk weer een aanwinst wat de activiteiten in het seizoen betreft. We zijn druk bezig om meer jaarlijkse vaste activiteiten te gaan organiseren met verschillende organisaties. Zo ligt er het plan om vanuit het zwembad een supermedaille te gaan invoeren. Die kun je behalen door in één seizoen zowel aan de wandelvierdaagse, de zwemvierdaagse en de fietsvierdaagse mee te doen”, aldus John Hoogsteen van zwembad “De Griffioen”.

Maar denkt u nu van ik wil graag daaraan meedoen, dat mag. Het is zelfs mogelijk om te kiezen om alleen te gaan zwemmen en fietsen en het lopen aan een ander over te laten. Dit jaar gaat het om de sportieve middag en niet om wie het snelst is en daarmee als winnaar bekroont te worden. Inschrijven kunt u doen bij het personeel van zwembad “De Griffioen” of via de website van het zwembad namelijk www.zwembadgrijpskerk.nl. Hier kunt u ook meer informatie vinden over begintijden, minimale leeftijd en voor verdere vragen kunt u via de website een e-mail versturen die z.s.m. beantwoord worden.

Wij zijn nu al erg enthousiast, nu hopen wij uw enthousiasme te mogen ervaren, dus schrijft u allen in voor deze actieve middag.