Zwemles bij zwembad de Griffioen

maart-2016

Iedere winter weer nemen wij het zwemlesbeleid onder de loep. Voldoet het nog aan onze doelstellingen en kunnen we de aandachtspunten van afgelopen seizoen verbeteren voor een optimaal zwemlesbeleid komend seizoen? Dat zijn vragen waar we constant mee bezig zijn om de zwemles voor zowel uw kind als u als ouder optimaal te houden.

Afgelopen winter hebben we daarom het zwemlesbeleid voor komend seizoen weer een beetje aangepast. De turbo en B/C lessen blijven in hun huidige vorm bestaan, maar het traject voor het A diploma veranderd een beetje. 

Aanpassing reguliere traject A

De reguliere zwemlessen voor A waren afgelopen 2 jaar 4x per week een half uur. Dit is toch wat vaak gebleken, het is voor sommigen moeilijk in te passen in het gezinsleven. Om de kinderen wel aan hun lesuren in het seizoen te laten komen zetten we komend seizoen in op 2x per week zwemles met de duur van 3 kwartier per les. Zo kunnen kinderen 30 uur per seizoen zwemmen. Gemiddeld doen kinderen 42 uur over hun A diploma, waardoor we nogsteeds kunnen zeggen dat het behalen van een A diploma gemiddeld in 1 1/2 tot 2 seizoen kan!

Wetsuit verplicht

Om te voorkomen dat kinderen het tijdens deze langere lessen koud gaan krijgen stellen we de wetsuit verplicht. We werken met wetsuits van 1,5mm, de warmte kan langer vastgehouden worden maar het kind wordt niet beperkt in beweging. Onze wetsuits zijn puur voor de warmte en bevatten geen drijvers. Tijdens het turbo traject waren deze wetsuits al verplicht, maar we hebben gemerkt dat de wetsuit ook erg populair was voor het reguliere traject. In het noorden worden nog nergens dit soort wetsuits tijdens de zwemles gebruikt, wij lopen hierin voorop en kunnen hierdoor de kinderen meer lesuren in een seizoen bieden dan andere openluchtbaden.

Aanmelden

Ook dit seizoen kan aanmelden voor zwemles op verschillende manieren. Onze voorkeur gaat uit naar het invullen van het voorverkoopformulier op de website. Maar u kunt de aanmelding ook doen op papier, via het formulier in de huis-aan-huis folder of via het formulier in de kalender. Deze kunt u tot 18 april bij ons in de brievenbus doen.

Bij het afhalen van de abonnementen en leskaarten ontvangt u de lesdagen en tijden, de wetsuit en alle andere benodigde informatie. 

De zwemlessen beginnen maandag 25 april.