Einde seizoen

september-2015

GRIJPSKERK – Met vrijdag diplomazwemmen, zaterdag vlotbouwen en kano varen en zondag baas-hond zwemmen zit het seizoen er voor zwembad de Griffioen alweer op.

Het was een seizoen met prachtig warme en drukke dagen, maar een koud voor- en naseizoen. Desondanks kijken we terug op een mooi seizoen met net over de 30.000 bezoekers. Er zijn veel nieuwe activiteiten geweest als lasergame, bubble soccer en cursus auto te water. Deze activiteiten zal het zwembad volgend jaar zeker weer organiseren.

Bij een seizoen afsluiten hoort ook altijd een laatste keer diplomazwemmen, afgelopen vrijdag zijn maar liefst 24 toppers geslaagd voor hun A, B of C diploma. Dit is het eerste diplomazwemmen sinds zwembad De Griffioen de licentie Zwem-ABC heeft behaald. Daarmee voldoet zwembad de Griffioen als een van de eerste zwembaden in de provincie aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

Damian Schriemer, Floor van der Kooi, Sebastiaan Bosch, Marjolein Cazemier, Sven Santema, Marlies Gort, Christien Gort, Levy Aten, Nathalie Reitsema, Jordy Mertens, Yannick Holt, Tessa Houkema en Samsom Haile hebben hun A-diploma gehaald. Tijs Hazenberg, Annabel Tulner, Boaz Veenstra, Anne Vos en Gwen Mulder hebben hun B-diploma gehaald. Kirsten Semeijn, Julia Vos, Willemiek Pompstra, Stijn van der Ploeg, Veere de Haas en Jenna Stegink hebben het C-diploma gehaald.

Zondag was dan echt de allerlaatste keer dat er gezwommen kon worden en traditioneel hebben de honden het dan voor het zeggen. Door het mooie weer konden hond en baas nog even heerlijk zwemmen. Nero uit Warfum, Macho uit Grijpskerk, Skipper uit Zoutkamp, Nestor uit Gorredijk en nog 46 andere honden hebben zich heerlijk uit kunnen leven. Maar ook zonder hond werd er nog fanatiek gezwommen.