Wij zoeken vrijwilligers

januari-2017

Klik hier om naar de voorkant nieuwsbrief van december 2016 te gaan.

Klik hier voor meer informatie op de achterkant

25.000e bezoeker

september-2016

Mevrouw Rosema stapte vorige week als 25.000e bezoeker de deur van het zwembad de Griffioen binnen. Ze zwemt al jaren in de groep ‘de vroege vogels’ om 6.45 uur. Van badjuf Leida kreeg ze een grote bos bloemen en een abonnement voor volgend seizoen uitgereikt.

Topdrukte in laatste week van het seizoen

september-2016

GRIJPSKERK – Zwembad de Griffioen heeft de laatste weken van het seizoen nog veel zwemmers ontvangen dankzij het nazomerweer. Het seizoen werd traditioneel afgesloten met op vrijdag het ontbijtzwemmen en zondag het baas-hond zwemmen waar meer dan 70 honden aan deelnamen.

Mede door de laatste weken met geweldig weer heeft zwembad de Griffioen net over de 30.000 bezoekers gehad dit seizoen.

Zaterdagochtend werd er nog diploma gezwommen. Drie pechvogels die met het reguliere diploma-zwemmen ziek waren, waren deze ochtend topfit en hebben alle drie hun A- diploma alsnog gehaald dit seizoen: Tristan Mulder, Nienke Vos en Ruben Bakker

Vrijwilligers

Zaterdagmiddag waren alle vrijwilligers uitgenodigd voor een kop koffie met gebak. Zwembad de Griffioen is in 2015 3e geworden met de leefbaarheidsprijs van de gemeente Zuidhorn en heeft hiervoor een cheque gekregen. Deze is besteed door alle vrijwilligers op deze middag persoonlijk te bedanken.

Nu mogen de vrijwilligers weer aan de slag om alles winter- en onderhoudsklaar te maken. Zwembad de Griffioen kon het helaas praktisch niet rond krijgen om het zwembad met de weersvoorspelling van komende week open te houden.

Activiteiten einde seizoen 2016

augustus-2016

Over 5 week is seizoen 2016 alweer over. Tot die tijd organiseren we nog wat leuke activiteiten op het zwembad.

Zaterdag 3 september

DISCO zwemmen

Gratis toegang | alle leeftijden

Vrijdag 9 september

Ontbijtzwemmen

Voor iedereen | inschrijven bij de kassa | €5,00

Zondag 11 september

Baas-hond zwemmen

Gratis toegang

Per 12 september zijn we gesloten, graag zien we u volgend jaar weer terug

Zwembad de Griffioen zwemt kanker de wereld uit

juli-2016
Afgelopen week stond het bij zwembad de Griffioen Grijpskerk in het teken van ‘zwem kanker de wereld uit’. Op verschillende manieren is geld opgehaald voor de Groningen Swim Challenge, zij zamelen geld in voor kanker research in het UMCG. Op 27 augustus zwemmen 150 deelnemers de Groningen Swim Challenge. In estafettevorm zal door het Reitdiep worden gezwommen om geld in te zamelen voor het UMCG (www.groningenswimchallenge.nl). Iedere zwemmer moet dan op 1 dag 7 kilometer zwemmen. Daarnaast wordt in veel zwembaden in de provincie geld opgehaald onder de noemer Heel Groningen Zwemt.

Leerlingen van groep 5 t/m 8 van OBS de Triangel zwommen maandag hun eigen estafette, 44 leerlingen hebben in totaal 14km gezwommen en daarmee een geweldig bedrag opgehaald. Alle leerlingen, juf en meester en sponsoren bedankt!
Ook tijdens de zwem4daagse is er geld opgehaald door middel van het kopen van een badeendje voor de race of doordat deelnemers zichzelf hebben laten sponsoren voor het zwemmen van de baantjes.

In totaal is er een prachtig bedrag opgehaald, €2280,-! Dit bedrag zal zwembad de Griffioen namens alle deelnemers doneren aan de Groningen Swim Challenge.